Onze missie

"Van veel beoordelen naar plezier in bewegen"

Als docent LO is het je kerntaak om leerlingen voor te bereiden op een leven lang met plezier bewegen1. Je hebt de plicht om onderwijsresultaten inzichtelijk te maken, maar het beoordelen van je leerlingen en het zichtbaar maken van hun leerproces is een grote uitdaging. Traditionele beoordelingsmethoden voldoen niet meer: leerlingen ervaren meer angst en een minder hoge vorm van motivatie als je aan het beoordelen bent2, je verliest effectieve beweegtijd en je bent regelmatig administratief werk aan het doen om de cijfers te verwerken. Het is tijd voor verandering. En de Sportfolio App helpt je hierbij.

Met de Sportfolio App houden leerlingen tijdens de les zelf hun ontwikkeling bij. Dit doen ze snel en eenvoudig vanaf centrale iPad(s) of hun eigen telefoon. Als docent heb jij direct inzicht in hun ontwikkeling. Onderwijsresultaten worden inzichtelijk en het beoordelen, geven van (formatieve) feedback en administreren is een fluitje van een cent. Zelfs voor de minst technische docent.

Het resultaat? Jouw leerlingen zijn actief betrokken bij hun eigen leerproces, worden minder beoordeeld en kunnen zich meer richten op bewegen. Jij bent bevrijd van de lasten van het vele cijfers geven en krijgt de vrijheid om je te concentreren op wat echt belangrijk is: coachen en begeleiden van leerlingen op weg naar een leven lang met plezier bewegen.
Sjors Elsinghorst en Mark Andriessen, bedenkers van de Sportfolio App

Sportfolio App zelf proberen

in jouw les LO?