Uitleg per LO2 module

Beweegactiviteiten

Je bepaald als vakgroep zelf welke activiteiten je terug wilt laten komen en welke stappen je leerlingen moeten doorlopen om een activiteit te voltooien. Zo kan je kiezen voor een uitgebreide methode met 0-meting, doelen stellen tot een eindmeting en zelfreflectie of enkel alleen voor een eindmeting video die de leerlingen in het portfolio zetten. In onderstaande voorbeeldvideo’s zijn meerdere voorbeeldactiviteiten terug te vinden die je 1 op 1 kunt overnemen en aanpassen naar wens. Deze indeling is gebaseerd op de eindtermen van LO2.

Bewegen regelen

Binnen deze module plaats je betekenisvolle opdrachten die het domein ‘Bewegen regelen’ omvatten. Van lesgeefopdrachten, scheidsrechters rollen tot aan evenementen organisaties. In deze module staan 4 ingerichte activiteiten al voor je klaar die je direct kunt overnemen als vakgroep.

Gezond bewegen

In deze module kan je een keuze maken uit één van de voorbeeld modules. Zo is onder andere de Eurofittest volledig geïntegreerd en vind je en uitgewerkte trainingsschema activiteit die je één op één kunt overnemen. Je ontwikkeld eenvoudig zelf binnen deze module meerdere activiteiten die gerelateerd zijn aan gezond bewegen.

Bewegen en samenleving

In deze module plaats je als vakgroep alles wat te maken heeft met bewegen en samenleving. Zo kan de leerling hier bijvoorbeeld alles kwijt over de stage. Van algemene gegevens, tot aan een stage impressie en evaluaties. Je kunt ook een sportkeuzetest toevoegen of als vakgroep zelf meer betekenisvolle activiteiten ontwikkelen en toevoegen.

Algemene vaardigheden

Binnen deze module richt je activiteiten in die betrekking hebben op de bredere vaardigheden die worden ontwikkeld binnen LO2. Zo zie je hieronder een voorbeeld van een activiteit waarbij leerlingen meerdere keren op zichzelf reflecteren binnen specifieke vaardigheden. Je bouwt als vakgroep hier eenvoudig zelf betekenisvolle activiteiten die dit thema verder omvatten.

Vervolgonderwijs

Met deze module maak je direct een schakeling tussen LO2 en het vervolgonderwijs. Plaats hier als vakgroep meer informatie over de vervolgopleidingen, organiseer en integreer direct een eerste stap voor een toelatingstest.