Uitleg per LO module

Binnen de Sportfolio App is mogelijk om verschillende modules te kiezen en te ontwikkelen. We laten je graag kennismaken met de uitgewerkte modules die je direct in de Sportfolio App kunt plaatsen voor jouw leerlingen. De leerling heeft op deze wijze een totaal beweegportfolio letterlijk in zijn broekzak of op zijn laptop beschikbaar.

Hieronder worden de modules verder uitgelegd. Wanneer je als vakgroep gebruik gaat maken van de Sportfolio App, maak je een keuze voor deze vooraf ingerichte modules of activiteiten. Buiten dit aanbod om heb je als vakgroep de ruimte om zelf activiteiten of hele modules te ontwikkelen.

Mijn gymles

De module ‘Mijn gymles’ omvat activiteiten die je als vakgroep zelf kiest. Dit wordt ook wel gezien als de basis van de Sportfolio App. De keuze van deze activiteiten komt over het algemeen voort uit het vakwerkplan. Veel vakgroepen kiezen voor activiteiten in de Sportfolio App die voorheen beoordeeld werden binnen LO. In de praktijk zien we dat de meeste vakgroepen zo’n 6 tot 12 activiteiten aanbieden gedurende een schooljaar.

Je kunt kiezen voor een standaard opzet (0-meting – Evaluatie 0-meting – Doelen stellen – Eindmeting – Evaluatie eindmeting – Reflectie) of zelf een invulling van een activiteit bepalen. Via een geïntegreerde activiteitenbouwer ontwikkel je eenvoudig als vakgroep je eigen activiteiten.

Mijn sportevenementen

In deze module plaats je als vakgroep de sportevenementen waar leerlingen meer informatie over kunnen vinden of waar ze direct voor kunnen inschrijven. Op deze manier hebben leerlingen te allen tijde inzicht in de sportevenementen die er zijn en waar ze aan kunnen of moeten deelnemen.

Mijn scorebord

In deze module noteer je als leerling eenvoudig prestaties waar je trots op bent. Zo kunnen de leerlingen afstanden, tijden en/of andere bijzondere prestaties vastleggen. Een aantal elementen van deze module is nog in ontwikkeling. Zo werken we aan een landelijk scoresysteem en school recordbord. In deze module leggen we direct de connectie met het talentenprogramma van de NOC*NSF. Hier kunnen leerlingen meer informatie krijgen en direct inschrijven voor de talentendag.

Mijn beweegdagboek

Binnen de module ‘beweegdagboek’ kunnen leerlingen beweegervaringen noteren. Een leerling kan vanuit deze module steeds opnieuw content over het eigen bewegen kwijt en zo aan de slag gaan met het vullen van een eigen tijdlijn rondom bewegen. Je kunt binnen deze module ook bijvoorbeeld je Strava gegevens automatisch koppelen. Zo maak je inzichtelijk voor je docent LO en voor jezelf wat je allemaal doet aan bewegen.


Gezond bewegen

In deze module staan activiteiten gerelateerd aan gezond bewegen. Zo kan je er als vakgroep voor kiezen om de standaard opzet van de Eurofittest op te nemen of alleen de shuttle run test. In samenwerking met kenniscentrum Sport en bewegen zijn er tevens twee modules uitgewerkt om leerlingen inzicht te geven in de mate van het dagelijks bewegen en het opstellen van een eigen beweegplan.

In samenwerking met Kenniscentrum Sport en Bewegen is er binnen de module gezond bewegen een beweegplan activiteit ontwikkeld. Binnen deze activiteit kunnen leerlingen aan de slag om bewegen (nog) meer te integreren in het dagelijkse leven. Als vakgroep kan je deze activiteit één op één overnemen en toevoegen als opdracht binnen de Sportfolio App.

Sportaanbod

Binnen het ‘sportaanbod’ vind je als leerling alle informatie over het sportaanbod. Je kunt hier ontdekken welke sport- en beweegactiviteiten worden aangeboden, zowel binnen als buiten de school. Je kunt hier via de Sportkeuzetest ontdekken welke sporten bij jou passen. Je vindt hier meer informatie over sportverenigingen en je kan direct meer informatie opvragen of aanmelden voor een kennismakingstraining. Je kunt binnen deze module meer kennis opdoen over sport en je eigen sportonderzoek starten.

Sportoriëntatie

In deze module heb je als vakgroep alles omtrent sportoriëntatie centraal geregeld. Veelal wordt er ook gesproken over examensport. De leerling vindt hier meer informatie, het aanbod, inschrijving en reflecteren op gekozen onderdelen. De module wordt vaak gebruikt richting het afronden van LO tijdens de examenjaren. Alleen gebruik maken van deze module voor de examenleerlingen? Voor €3,- per leerling per schooljaar is dat mogelijk.