Aanmeld proces

De Sportfolio App is een op maat gemaakte methode waar de eigen inhoud bepaald kan worden door de vakgroep. Het aanmelden kost de meeste vakgroepen gemiddeld één tot drie maanden. Met name de het organiseren van een ondertekende verwerkersovereenkomst kost vaak wat meer tijd omdat hier de privacy officer van de school of van de scholengroep geraadpleegd moet worden. We nemen je hieronder mee in de stappen die moeten worden genomen om de aanmelding concreet te maken.

Contact opnemen
Maak een aanmelding definitief door contact op te nemen. Telefonisch kan dit op 085 0606288 of via ons e-mailadres info@sportfolioapp.nl. Je ontvangt een mail met aanmeld informatie. De volgende bijlagen worden hierbij toegestuurd met de vraag hier te ondertekenen of ingevuld aan te leveren.
– Product- en dienstenovereenkomst
– Verwerkersovereenkomst
– Aanmeldformulier

Tevens wordt ter inzage ons privacy beleid meegestuurd en de algemene voorwaarden meegestuurd.

Product- en dienstenovereenkomst
Door het ondertekenen van deze overeenkomst, maken we de samenwerking tussen Sportfolio App en de school/scholengroep definitief. Je geeft op de overeenkomst aan voor hoeveel schooljaren je gebruik wilt maken en krijgt nog een aantal andere optie mogelijkheden die betrekken hebben op de implementatie en communicatie.

Verwerkersovereenkomst
Door de wetgeving omtrent privacy (AVG) is het noodzakelijk een verwerkersovereenkomst te tekenen. In deze overeenkomst wordt er duidelijk gemaakt hoe de Sportfolio App omgaat met de privacy van de gebruikers. De Sportfolio App is volledig AVG proof en handelt volgens het Privacy Convenant Onderwijs 3.0 (https://www.privacyconvenant.nl/).

Aanmeldformulier
In het aanmeldformulier vragen we om een aantal basisgegevens van de school en de vakgroep. Je noteert in het aanmeldformulier tevens de eerste set aan activiteiten inclusief de gekoppelde rubrics waarvan je gebruik wilt maken in de Sportfolio App. Met deze informatie zetten wij de Sportfolio App voor je klaar. Het aanleveren van dit document gebeurd bij de start van het schooljaar, samen met de leerlingenlijst. Nadat wij deze gegevens digitaal hebben ontvangen zijn er maximaal 10 werkdagen de tijd nodig om alles klaar te zetten.

Rubric
Een belangrijk onderdeel van de Sportfolio App is de koppeling met de rubric. Een rubric zorgt ervoor dat de leerling inzicht krijgt in de succescriteria die er zijn binnen een specifiek onderdeel. Wij hebben een grote database aan rubrics beschikbaar via www.rubricsmaken.nl. We vragen de vakgroep hier naar rubrics te zoeken. De rubrics zijn hier eenvoudig te kopiëren of zelf te ontwikkelen. Op deze wijze is het ook mogelijk om eigen rubrics te verwerken in de Sportfolio App. Benieuwd hoe je een rubric koppelt?

Leerlingenlijst
De leerling krijgt de beschikking over persoonlijke inloggegevens. De Sportfolio App blijft open staan zolang de leerling binnen een schooljaar actief is in de app. De vakgroep dient de leerlingenlijst met voor- en achternaam, klas, leerlingnummer en e-mailadres aan te leveren. Deze gegevens mogen verstrekt worden nadat de school de verwerkersovereenkomst heeft getekend.

Mail met startinformatie
Wanneer bovenstaande documenten in orde zijn wordt de Sportfolio App ingericht. De docent ontvangt in een persoonlijke mail startinformatie en inloggegevens voor zichzelf en de leerlingen.

Klaar om te starten en gebruik te maken van de Sportfolio App!