Wat te doen als vakgroep

De Sportfolio App is een op maat gemaakte methode waar de eigen inhoud bepaald wordt door de vakgroep. Om goed met de Sportfolio App te kunnen werken is een redelijke wifi verbinding noodzakelijk.

Gebruik maken van de Sportfolio App? We leggen hier kort uit welke stappen er genomen moeten worden.

Contact opnemen
Neem contact op met ons: telefonisch op 085 0606288 of via ons e-mailadres info@sportfolioapp.nl

Overeenkomst
Wij sturen jullie een algemene overeenkomst, verwerkersovereenkomst en vragenlijst toe. Door het ondertekenen van de algemene overeenkomst is de samenwerking tussen de school en de Sportfolio App officieel.

Verwerkersovereenkomst
Door de vernieuwde wetgeving omtrent privacy is het noodzakelijk een verwerkersovereenkomst te tekenen. In deze overeenkomst wordt er exact afgesproken hoe de Sportfolio App omgaat met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming op een juiste manier na te leven.

Vragenlijst
Om de Sportfolio App naar wens te kunnen invullen hebben wij een vragenlijst opgesteld. Deze vragenlijst dient zo compleet mogelijk te worden ingevuld en retour gestuurd te worden naar info@sportfolioapp.nl. Vanuit jullie vakwerkplan kiezen jullie activiteiten die jullie graag willen behandelen in de Sportfolio App. Maak hier een keuze voor een activiteit “b.v. Turnen” en een binnen de activiteit thema “b.v. Strekhangzwaai”. Technische vaardigheden zijn zeer goed te beoordelen maar ook spelsituaties kunnen prima beoordeeld worden door de leerlingen. Alle activiteiten waar een video gemaakt kan worden als 0-meting en eindmeting zijn mogelijk.

Rubric
Een belangrijk onderdeel van de Sportfolio App zijn de rubricr. Een rubric is een niveaukaart van een activiteit en zorgt ervoor dat de leerling inzicht krijgt in het eigen niveau. Wij hebben een grote database aan rubrics beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om eigen rubrics te verwerken in de Sportfolio App.

Sportfolio App inrichten
Na het digitaal terugsturen van de benodigde informatie duurt het 10 werkdagen om de Sportfolio App klaar te maken voor gebruik. Wanneer de Sportfolio App in ingericht en goedgekeurd door de vakgroep is de laatste stap om de leerling gegevens aan te leveren.

Leerlingenlijsten
De leerlingenlijsten met voor- en achternaam, klas, leerlingnummer en e-mailadres moeten worden opgestuurd om persoonlijke accountgegevens aan te kunnen maken en klaar te zetten zodat leerlingen te allen tijde kunnen inloggen, nieuwe wachtwoorden kunnen aanvragen en antwoord kunnen krijgen op vragen.

Schoolbezoek
Wij plannen een afspraak in voor een schoolbezoek om het gebruik van Sportfolio App in de praktijk te laten zien. We leveren tevens een conceptbrief aan voor de ouders en een eerste instructie document voor de start van de Sportfolio App met je klas.

We wensen je veel plezier met het gebruik van de Sportfolio App!