Actueel

2018

November – De eerste 1000 leerlingen zijn aan de slag gegaan met de Sportfolio App. Docenten worden getraind in het gebruik en de toepassing van de Sportfolio App.

Oktober – De Sportfolio App is te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

September – De eerste tien scholen starten met het gebruik van de Sportfolio App.

Augustus – Testfase 3.

Juli – Testfase 2.

Juni – Landelijke studiedag te Zwolle. Testfase 1 zal spoedig volgen.

Mei – Mei 2018 gaat de Sportfolio App website officieel live.

April – Twee pilot scholen zijn aangeschreven en kennismakingsgesprekken vinden plaats. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de website en de nodige privacy maatregelen getroffen.

Maart – Sjors Elsinghorst wordt vanuit de KVLO benaderd om zitting te komen nemen in de VO-raad om feedback te geven op de huidige ontwikkelingen, onder andere afkomstig van Curriculum.nu

Februari – de Website is in afrondende fase, de laatste teksten worden bijgewerkt.

2017

December – Het logo van de Sportfolio App is klaar en definitief in gebruik genomen.

Oktober – Soft launch van de website. Zonder grote aankondiging is de website live. In mei 2018 zal de officiële livegang en grootse aankondiging volgen.

Juli – Een extra man is toegevoegd om alle digitale functies zoals het aanmaken van klassen, docenten en leerlingen zo eenvoudig mogelijk neer te kunnen zetten.

April – De verschillende templates en de uitstraling van de app met website zijn neergezet en goed gekeurd.

Februari – De inhoud van de app met de website is doorgesproken. De eerste voorbeelden worden in april verwacht.

2016

November – De eerste afspraken tot ontwikkeling van de app in de maak. Het eerste gesprek met de designer en de programmeur zijn een feit.

September – We gaan ervoor onder de naam Sportfolio App gaan we de uitdaging aan een mooie nieuwe digitale methode neer te zetten voor het bewegingsonderwijs.

Juli – Ideeën over het ontwikkelen van een digitaal platvorm voor bewegingsonderwijs besproken met ICT ondernemer Jeffry Roest.

Mei – De ideeën voor een digitaal portfolio lijken een zeer interessante toevoeging om anders te kunnen omgaan met beoordelen, zo blijkt uit een onderzoek binnen de vaksectie van het Corderius College.

Maart – Een concreet voorstel van een plan om het beoordelen anders te gaan inrichten

Januari – Een mooie discussie in de vakgroep LO van het Corderius College over de wijze van beoordelen, in de toekomst moet het anders. We maken een besluit om het beoordelen met een werkgroep uiteen te zetten.